Katendrecht werd voor even een Cheesecake paradijs

Het Cheesecake Festival veranderde Katendrecht in een Cheesecake paradijs. Aan het Deliplein werd er gebakken, geproefd en bovenal een oordeel geveld. Thuisbakker Miranda gaf zich op en ging de strijd aan.

‘Het is een witte chocolade – speculoostaart. Ik ben zelf dol op witte chocola. De combinatie tussen beide verkocht men eigenlijk alleen maar in Frankrijk. Als ik daar dan op vakantie was dan vond ik dat de lekkerste repen die er waren. Dus toen heb ik bedacht: ik ga een keer een cheesecake maken van speculaas en witte chocola”, legt thuisbakker Miranda uit.

“Dit is het eerste Cheesecake Festival. Hier gaan straks zestig mensen tien cheesecakes proeven van meqa enthousiaste thuisbakkers. Daarvan hebben we drie rondes”, legt Iris Martin uit. Zij organiseert het festival. Het initiatief kwam vanuit Espressobar Kopi Soesoe. Het exacte aantal cheesecakes is niet bekend, maar Miranda krijgt veel positieve reacties.

Ze viste weliswaar naast de prijzen, maar won wel haar ronde. De thuisbakker was dus de beste uit 10 taarten. “Het is een specifieke smaak. Je moet er wel van houden. Supertof hoe sommige mensen zo positief zijn over mijn taart”, reageert Miranda enthousiast.