Kendoe Check: Nationaal Programma Rotterdam Zuid onder de loep

Op het gebied van school organiseert het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) al enige tijd beurzen waarop actief specifieke studierichtingen worden gepromoot. Tijdens het evenement ‘Gaan voor een Baan’ worden aankomende MBO-studenten aangemoedigd om bijvoorbeeld richting de zorg of de bouw te gaan om de baankansen te vergroten. ,,Het is voor de kinderen zelf ook beter als ze iets kiezen met een goed perspectief”, aldus NPRZ-directeur Marco Pastors: ,,Wat je studeert en waar je vervolgens gaat werken heeft een grote impact op je toekomst en als je daarin goede keuzes maakt wordt je sneller gelukkiger.”

De bouw is een van de sectoren die staat te springen om personeel. Zodoende kwam Laika Felisia uit Rotterdam terecht bij Rijnmond Bouw in Schiedam. Zeven jaar lang kon ze geen geschikte baan vinden, maar dankzij ‘Gaan voor een baan’ werd er toch een kans aangeboden: ,,Ik wilde altijd al iets met bouw en timmeren doen”, aldus Laika, die verder zegt: ,,Hier krijg ik eindelijk de kans om verder opgeleid te worden en binnen 2 jaar gaan ze dan een geschikt bedrijf voor mij zoeken om fulltime te werken.”

Tot slot is er dan de woningmarkt, want ook op Zuid neemt de drukte op de woningmarkt toe: ,,We zien en horen veel positieve geluiden over de woonsituatie hier”, aldus makelaar John van de Bosch. ,,Vroeger gingen mensen liever naar Rotterdam-Noord, maar nu durven ze ook naar Zuid te komen en je merkt dat er daardoor steeds sneller schaarste ontstaat en de prijzen omhoog gaan.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat