Kerst vieren op z’n Fins en Brits; het kan in Rotterdam

Voor liefhebbers van kerstmarkten is dit de mooiste periode van het jaar. Wat voor leuks is er te zien of te doen tijdens deze markten? Wij bezochten er twee: de Finse en de Britse. Hoe vieren zij kerst?

De Finse kerstmarkt is in het Finse Huis op de ‘s Gravendijkwal. Twee weekenden achter elkaar kunnen bezoekers er eten, drinken en leuke cadeautjes kopen. In de tuin staat een grote tent waar je kunt genieten van typisch Finse lekkernijen zoals rendiervlees en worst.

De belangrijkste dag in december voor Finse families, is niet eerste kerstdag, maar kerstavond. Eerste kerstdag, dat is een dag voor rust, een bezoek aan de kerk of een goed moment voor familiebezoek.

In de St. Mary’s Church aan de Pieter de Hoochweg is ook een kerstmarkt. Er zijn veel tweedehands boeken te koop en voor kinderen is er een spelletje. De bezoekers kunnen ook genieten van verschillende zoetigheden zoals scones en cupcakes. Britten brengen kerstavond in de kerk. In de avond is er een dienst. Eerste kerstdag wordt met de familie doorgebracht. Er wordt kalkoen gegeten en christmas pudding.

Op tweede kerstdag worden cadeautjes onder de kerstboom neergelegd. De dag wordt in Engeland Boxing day genoemd.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter