Kerstboomlichtjes bij Rotterdam Centraal vanavond aan

Niet alleen het Stadhuis van Rotterdam heeft dit jaar een kerstboom, ook Rotterdam Centraal krijgt er traditiegetrouw weer één! De kerstboom staat al enkele dagen op het Stationsplein voor het station, maar de lichtjes gaan vanavond om 17.00 uur pas officieel aan.

Liefhebbers zijn vanaf 16.30 uur welkom om te genieten van kerstmuziek, warme chocolademelk, erwtensoep én oliebollen. Om 17.00 wordt de kerstboom officieel ontstoken. Ter ere van dit moment, dimt de Nederlandse Spoorwegen kort alle lichten in het station.

Crowdfunding en donaties
Of de kerstboom er daadwerkelijk zou komen was een aantal weken geleden nog onzeker. Coolblue maakte dit jaar bekend na vijf jaar te stoppen met de sponsoring voor de kerstboom. Kerstliefhebbers vestigden hun hoop op de Gemeente Rotterdam, maar ook zij konden niet opdraaien voor de kosten van ruim 35.000 euro. Daarom besloot Rotterdammer Maikel Coomans een crowdfunding op te starten en aan bekende én onbekenden donaties te vragen. Binnen 24 uur had hij het hele bedrag binnen.

OPEN Rotterdam was afgelopen week al live aanwezig tijdens het ontsteken van de kerstboom bij het Stadhuis. Kijk onze livestream hier terug.