Kerstcircus Ahoy: Optreden met wilde dieren gaat toch door

Vanaf volgend jaar september is er een verbod op wilde dieren in het circus. De directie van Ahoy heeft ondanks al het protest besloten tòch een act met wilde dieren te boeken voor haar Kerstcircus. Vorig jaar werden olifanten en zeeleeuwen ingezet en dit jaar zijn leeuwen aan de beurt.

Leonie Vestering, van stichting ‘Wilde Dieren de tent uit’ en initiatiefnemer van de petitie stop wilde dieren in het kerstcircus, zet zich in voor het welzijn van de dieren: “Voor nu is het heel belangrijk dat het duidelijk is dat het verbod er aankomt. Het belangrijkste is dat het voor de dieren goed eindigt en dat ze niet hun kunstjes in het buitenland gaan vertonen, maar dat ze goede opvang krijgen.”

Stichting ‘Wilde Dieren de tent uit’ zijn samen met Stichting PiepVandaag.nl een petitie gestart en hebben tot nu toe al 11.000 handtekeningen verzameld. “We gaan onze petitie overhandigen aan Ahoy en hopen op een betere toekomst voor de dieren.” 
Beluister hieronder het gesprek terug met Leonie Vestering van stichting ‘Wilde Dieren de tent uit’ uit de ochtendshow van Jan Middelkoop.