Kerstdiner bij Feyenoord en Rotterdammers vieren winst Marokko: zo beleefde OPEN Rotterdam 2022 (deel 4)

OPEN maakte in 2022 honderden mooie Rotterdamse verhalen. Nu het jaar afloopt, blikken we terug op de meeste spraakmakende reportages die te zien waren bij OPEN. Voetbal had het laatste kwartaal de hoofdrol, maar dat Rotterdam de boetehoofdstad van het land is maakte de meeste indruk. Hieronder zie je de vijf beste verhalen van de maanden oktober, november en december!

Onleefbaar Rotterdam, de boetehoofdstad van Nederland
Rotterdam schrijft de meeste gemeentelijke boetes uit van Nederland, blijkt uit onderzoek van Vers Beton en OPEN Rotterdam. Hoe komen de regels in de stad tot stand? En draagt het strenge handhaven daarvan bij aan de leefbaarheid?

Trauner, Rasmussen, Kökçü en Giménez bezoeken door Feyenoord georganiseerd kerstdiner
Ruim honderd Rotterdammers werden maandagavond in het Maasgebouw van de Kuip getrakteerd op een geheel verzorgd kerstdiner, betaald door de spelers van Feyenoord. Zij vonden namelijk dat sommige Rotterdammers wel een extraatje hebben verdiend zo vlak voor de feestdagen. “We hebben een goed seizoen achter de rug en wilden iets speciaals doen.”

Wat houdt Rotterdam bezig vandaag?
Er is een hoop dat Rotterdammers bezig houdt, dat blijkt als wij voor onze OPEN Vraag de straat op gaan. Daarom vandaag een soort OPEN-mic. Wat houdt Rotterdammers vandaag bezig?

Feyenoord aanvoerder weigert regenboogband: past een politiek statement wel in sport?
Feyenoord heeft zondag vlak voor de uitwedstrijd tegen AZ bekend gemaak dat Kökçü, de band die op Coming Out Day door alle Eredivisie-aanvoerders werd gedragen, niet om zou doen. Wegens zijn geloofsovertuiging heeft hij geweigerd de aanvoerdersband te dragen. Later besloot Redouan El Yaakoubi van Excelsior ook de One Love band niet te willen dragen.

Zo reageren fans en voorbijgangers na winst Marokko in centrum Rotterdam
De plaatsing van Marokko in de kwart finale voor het WK voetbal werd dinsdagavond 6 december door uitzinnige fans gevierd. Nietsvermoedende voorbijgangers kunnen de vreugde wel waarderen. Na een dik uur feest maakt de politie er een eind aan en wordt de stad ‘schoongeveegd’.