Kerstparade Middelland langs alle buurtinitiatieven

In Middelland zijn er diverse buurtinitiatieven. Allemaal met een eigen plek in de wijk. Bewoners helpen de gemeente om welzijnswerk beter organiseren in de buurt en dichtbij de bewoners te houden.

Het ‘Huis van de Wijk’ is de nieuwe verzamelnaam van de samenwerkende buurtinitiatieven in Rotterdam, zo ook in Middelland. “De organisaties willen samenwerken, maar wel met behoud van plek, eigen identiteit en eigen aanhang”, licht Joke van Bilsen toe. Het leek haar mooi om met de bewoners vlak voor kerst een aantal organisaties te bezoeken.

Vanuit de Spoortuin trokken tientallen bewoners door de wijk, langs maar liefst 11 organisaties. Een daarvan is Werkgroep Jongeren Middelland van Samir Yaaqobi. Samen met een aantal jongerenwerkers wil hij iets terug doen voor de wijk. Het samenwerken met de andere organisaties ziet hij wel zitten: “Samenwerking is altijd goed. Alleen ga je het niet redden. Alleen ga je vooruit, maar samen ga je sneller. Toen we van Huizen van de Wijk Middelland hoorde, dachten we: Waarom niet?” 

Samir vindt het bovenal nodig. Hij ziet jongerenwerk als oren en ogen van de wijk. Het werkt preventief, omdat het vertrouwenspersonen binnen de wijk zijn. Zo weet men wat er speelt in de wijk.

Bekijk hier de video op OPEN Rotterdam.