Kick-off voor nieuwe nachtraad die het Rotterdamse nachtleven moet verbeteren

De nachtraad die Rotterdamse ondernemers en de gemeente gevraagd en ongevraagd advies moet geven over het nachtleven, organiseert vrijdagavond 24 januari een kick-off. Na de demonstratie ‘Opstaan voor de Nacht’ op het Stadhuisplein in februari vorig jaar, keek de gemeente al naar mogelijkheden om het nachtleven “de aandacht te geven die het verdient”, onder meer door het organiseren van een nachtraad en deze maand is het dan zover.
De kick-off van nachtraad N8W8 Rotterdam vindt plaats in de culturele broedplaats MONO, waar op de kick-offavond onder meer de visie van de raad wordt gepresenteerd. Ook lanceert N8W8 Rotterdam haar website, wordt er een debat gehouden en zijn er gesprekken met Rotterdammers die een rol spelen in het Rotterdamse nachtleven. Uiteraard is er ook muziek en een aansluitend feest. De entree is gratis.

Na het bericht dat de komst van een grote danceclub vorig jaar niet doorging, was de maat voor veel Rotterdammers vol. Met de demonstratie ‘Opstaan voor de Nacht’, die op het Stadhuisplein werd gehouden, wilden demonstranten voor elkaar krijgen dat het Rotterdamse nachtleven weer terug tot leven zou komen. Met de nieuwe nachtraad zijn de demonstranten een stap dichter bij dat doel gekomen.

Wij waren vorig jaar aanwezig op de demonstratie en maakten daar een live-verslag van.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat