Kid Dynamite Jazz Festival viert tienjarig jubileum

Het Kid Dynamite Jazz Festival vierde zondag de geboorte van de liefde tussen Rotterdam en Jazz op het Deliplein. Het festival is een ode aan jazzmuzikant Kid Dynamite die in de jaren 40 ten tijde van de oorlog ondanks een verbod stug doorspeelde op Katendrecht.

“Ik moet je eerlijk bekennen dat ik Kid Dynamite de DJ kende. Niet Kid Dynamite de muzikant van Katendrecht. Die geschiedenis kende ik niet. Het feit dat hij muziek bleef maken in de tijd dat het eigenlijk niet mocht. Ik vind het heel tof om dat geleerd te hebben”, vertelt muzikante Ntjam Rosie. Ze trad zelf op tijdens het jazz festival.

Naast haar optreden speelde ook The Dynamite Kids. Dat is een initiatief van verschillende basisscholen op Katendrecht. “Kid Dynamite is een meneer die veel muziek maakte in de oorlog”, vertelt Fien verlegen. Zij is saxofoniste van de band. “Ik denk dat het juist goed is voor jonge kinderen om een stijl als jazz te leren kennen naast al die andere stijlen die ze kennen, zoals hiphop en popmuziek. Ik vind het heel tof dat dat zo geïnitieerd wordt door zo’n band samen te stellen”, besluit Ntjam Rosie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter