Kids hacken erop los tijdens de herfstvakantie

Het is herfstvakantie, een uitgelezen kans voor kinderen om het er even lekker van te nemen. Beentjes gestrekt, een leuke dagje uit, genoeg voor Kids om zich mee te vermaken. Bij Digital Playground pakken ze het net iets anders aan. Namelijk met glitchen, coding en de ongekende favoriet Minecraft hacken zij de herfst.
In het medialab van Digital Playground kunnen jongeren terecht voor workshops creativiteit en media. Kennis maken met film, fotografie, animatie, programmeren zijn een handjevol activiteiten die Digital Playground biedt voor kinderen en jongeren.

Deze week staat in het teken van ‘hack de herfst’. Tijdens de herfsvakantie kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar onder anderen meedoen aan gamedesign. Een workshop waarin ze een eigen wereld vorm geven naar hun eigen smaak en zelfgemaakte knipsels in hun eigen gemaakte game kunnen scannen. Bij de Mini Hack-a-Thon hacken leren ze programmeren. Ze hacken bijvoorbeeld een eigen foto op een andere foto en via wat programeertrucjes hacken ze deze weer helemaal aan flarden. Daarnaast was er ook een workshop over het oh zo populaire Minecraft. Een spel waarin de jonge gamers in een virtuele wereld de strijd met elkaar aan gaan.