Lees terug: Zo vierde Rotterdam Koningsdag 2021

Het is vandaag Koningsdag! Helaas vieren we deze dag opnieuw anders door corona. Maar dat hoeft de pret niet te drukken. We starten vandaag met een liveblog waarin we alle gebeurtenissen van de dag delen.

Zo maak jij er samen met ons toch een mooi gezellig feestje van! Lees hieronder de hoogtepunten terug of kijk de OPEN ORANJE SHOW terug om te zien hoe Rotterdammers genoten van Koningsdag 2021!

18.00 uur Fijne avond!
Wij sluiten dit liveblog af. Geniet van de rest van Koningsdag. Benieuwd naar meer muziek, check dan de streams van bijvoorbeeld cultuurpodium Baroeg. Verder: ga niet met te veel mensen naar buiten, de gemeente waarschuwt nu namelijk voor drukte op meer plekken. Laten we er samen wat moois van maken!


17.30 uur Silent disco
Verslaggever Nicky is uitgenodigd op een tuinfeestje voor de buurt in Bergpolder. “Op deze manier kunnen we er toch nog wat van maken”, vertelt een van de deelnemende buurtbewoners. “Heel fijn om toch samen te zijn, terwijl dichterbij nog niet kan. We zijn er nog niet, maar wel een beetje samen.” Het feestje is volledig volgens de regels: “Elk huishouden krijgt dezelfde koptelefoons. En we stoppen als de avondklok ingaat.”

16.45 uur Muziek
Artiesten Sanne & Eric, Li, Wowi en St. Solaire zorgen vandaag voor muziek uit podium Islemunda. Samen met de Popunie zorgen we ervoor dat er nog wel wat muziek klinkt vandaag. De artiesten zag je voorbij komen in onze live-uitzending via YouTube.

16.30 uur Thijs verkoopt zijn ringen op wielen
Aan de Hoofdlaan in Hillegersberg kun je flink shoppen tijdens Koningsdag. Thijs, eigenaar van De Lepelaer koopt oude theelepels in, buigt deze om tot ringen en verkoopt deze weer door. Voor Koningsdag heeft hij zijn eigen winkel op wielen gemaakt en verkoopt nu zijn ringen voor de deur.

16:00 uur Te druk
De behoefte aan een feestje en het mooie weer zorgen op veel plekken in de stad voor drukte. De gemeente roept op om niet meer naar het Kralingse Bos, de Witte De Withstraat, het Noordplein en Kop van Zuid te komen.
Ook op andere plekken zijn er veel mensen bij elkaar gekomen.

15.00 uur Winnaars OPEN Oranje cadeaupakket zijn bekend
De winnaars van het OPEN Oranje cadeaupakket zijn bekend! Tiemen en Kickel zijn er met het pakket vandoor gegaan. Met hun ludieke actie steken ze op Koningsdag 2021 hun mede-’Tofferdammers’ een hart onder de riem.

14:30 uur Een hart onder de riem in Hillegersberg
Verslaggevers Majda en Nora reizen naar Hillegersberg. Hier steken buren elkaar het hart onder de riem door muziek voor elkaar aan te vragen door middel van een DJ en brengen zij een vrijmarkt naar kinderen die het minder breed hebben in samenwerking met Stichting De Katrol.

Check de livestream op ons Facebook-kanaal!

14:00 uur OPEN gaat live op de Meent en in Bloemhof
Rotterdammers mogen swingen op de Meent! Tiemen en Kickel geven Rotterdammers een steuntje in de rug tijdens een Koningsdag die opnieuw anders is dan anderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

De bewoners van Bloemhof genieten wèl gewoon van een vrijmarkt, maar dan een beetje anders. Hier zijn de tuinen namelijk omgetoverd tot marktkraampjes waar mensen, op een coronaproof-wijze, kunnen langs wandelen. Kijk hier mee naar de live!

13:30 uur Kijk mee naar de livestream van OPEN Rotterdam

13:15 uur Disneyprinsessen en Jack Sparrow
Normaal gesproken is het groot feest bij het Sophia Kinderziekenhuis met Koningsdag, dit jaar werd er een alternatief gevonden, in de tuin. Foto: Annelies Blom

12:30 uur Het is feest bij de serviceflat in Hoogvliet
Reporters Majda en Nora zijn aangekomen in Hoogvliet en vieren feest met de bewoners. Op anderhalve meter afstand genieten ze volop van het heerlijke weer en live optredens. Nog een tip van een bewoner: “Gedraag je en wees lief voor elkaar!” Lees hier het hele verhaal.

12:15 uur Goochelen in Delfshaven
In Delfshaven hebben ze een klein Koningsdag programma bedacht voor 30 kinderen uit de wijk. Reporters Zoë en Ko gaan naar de de binnentuin aan de Schoonderloostraat om mee te kijken met de goochelaar: Professor Roodsnavel (Harry Vogel). Verder worden er de traditionele Koningsdag-activiteiten gedaan, zoals koekhappen. Kijk hier mee:

12.00 uur Wat speelt er in Rotterdam tijdens Koningsdag?

11.40 uur Winactie
Om vandaag extra feestelijk te maken, maak jij dit jaar kans op een OPEN-cadeaupakket mèt Oranjetompoezen. Hoe win je ‘m? Simpel, door je leukste beelden te delen van jouw alternatieve Koningsdag. Doe het wel snel, want onze reporter komt tussen 13.00 en 15.00 uur bij de winnaar langs om het pakket te overhandigen.

11.30 uur De vlag wordt gehesen in Hoogvliet

10.50 uur Koningsdagactiviteiten in Crooswijk
Stichting Crooswijk organiseert dit jaar een aangepaste Koningsdag. Zo hebben ze een aantal online en offline activiteiten voor alle Crooswijkers georganiseerd, waaronder een feestelijke fietsoptocht door de wijk. Door de coronamaatregelen mogen er dit jaar alleen kinderen meedoen. Reporters Zoë en Ko zijn erbij en leggen vast hoe de kinderen hun fietsen hebben versierd met versieringen uit tasjes uitgedeeld vanuit de stichting. Lees hier het hele bericht.

 

10.25 uur Muziek

Artiesten Sanne & Eric, Li, Wowi en St. Solaire zorgen vandaag voor muziek uit podium Islemunda. Samen met de Popunie zorgen we ervoor dat er nog wel wat muziek klinkt vandaag. De artiesten hoor je voorbij komen in onze live uitzending om 13.00 uur, te volgen via YouTube.

Wowi, Sanne en Eic, Li en St. Solaire zorgen voor muziek met Koningsdag 2021

Wowi, Sanne&Eric, Li en St. Solaire zorgen vanuit Podium Islemunda voor muziek deze Koningsdag.

10.00 uur Aftrap
Onze reporters gaan op stap en leggen Koningsdag op anderhalve meter vast. Duik met ons de wijken Hoogvliet, Hillegersberg, Feijenoord, Noord, Crooswijk en Delfshaven in en geniet alsnog van Koningsdag, gewoon vanuit huis!

Heb jij nog een Koningsdagtip? Deel het met ons via Facebook, Instagram en Twitter of stuur een mailtje naar [email protected].