Kijk Studio Stadmaken op het Stadmakerscongres 2019 hier terug

Tijdens het jaarlijkse Stadmakerscongres op 8 november zorgen Vers Beton en OPEN Rotterdam voor drie live talkshows onder de naam Studio Stadmaken. Veel live-reportages van het congres, interessante gasten en verrassende gesprekken over de ontwikkeling van de stad. Kijk de liveshows hieronder terug!

De Drukke Stad

Rotterdam groeit. Het aantal bedrijven, banen, inwoners en bezoekers groeit. In 2035 heeft Rotterdam zo’n 700.000 inwoners, blijkt uit de ‘Economische verkenning Rotterdam 2019’. Die groei heeft een plek nodig, en dat merken we nu al op verschillende plekken in de stad. Daarover praten onder meer onderzoeksjournalist Maurice Geluk, bestuurskundige Anke Griffioen en Bas Kortmann van Powerboat.

Kijk hier de livetalkshow De Drukke Stad terug.

De Duurzame Stad

Rotterdam heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Rotterdam is met circa dertig megaton CO2 per jaar verantwoordelijk voor 20% van de landelijke CO2-uitstoot. Het grootste deel daarvan (90%) komt uit de haven. Het is duidelijk dat maatregelen voor het klimaat onvermijdelijk zijn. Op veel plekken in de stad wordt daar nu al hard aan gewerkt. Daarover praten Annet van Otterloo van Afrikaanderwijk Coöperatie, Laura Rosen Jacobson van Buurman en onderzoeksjournalist Inge Janse.

Kijk hier de livetalkshow De Duurzame Stad terug.

De Inclusieve Stad

Inclusiviteit en diversiteit zijn begrippen die veel genoemd worden in gesprekken over de ontwikkeling van de stad. Meer dan 600.000 mensen wonen er in het dynamische Rotterdam, met ieder zijn eigen wereld en achtergrond. Voor wie is deze stad, wie bepaalt dat en op basis waarvan? Daarover praten onderzoeksjournalist Saskia Naafs, onderzoekster Marthe van Gils van Veldacademie en de auteurs van ‘Stadsvernieuwing in Rotterdam’ Ben Maandag en Elizabeth Poot.

Kijk hier de livetalkshow De Inclusieve Stad terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat