Kijk terug: Bewoners uit Hoogvliet voeren actie tegen huurverhoging

Huurders uit Hoogvliet komen in actie tegen huurverhoging in hun buurt. Samen met SP Rotterdam en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman komen ze in actie tegen het handelen van wooncorporatie Vestia. Met deze bijeenkomst vragen zij de 2,5 miljoen euro terug die volgens hen verloren is gegaan door fraude met onderhoudscontracten. OPEN Rotterdam was erbij en ging live op Facebook.

Bewoners uit Hoogvliet laten op social media weten dat zij ‘klaar’ zijn met Vestia. Volgens hen zijn de woningen toe aan renovaties terwijl de prijzen blijven stijgen en er volgens de bewoners niets aan wordt gedaan.

Samen met de Rotterdamse SP roepen de huurders op om te stoppen met slopen en goedkoper te bouwen. Ze willen geen huurverhoging “nul procent is genoeg!” Verder willen ze woonplicht, meer zeggenschap en een einde aan de Rotterdamse woonvisie.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frotterdamisopen%2Fvideos%2F598197504442789%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Ook andere wijken voeren in deze week actie tegen de huurverhoging, de acties eindigen met een coronaproofgesprek met Minister Ollongren en huurders om de huurverhoging te staken. De SP Rotterdam roept bewoners van huurwoningen op een petitie te tekenen om huurverhoging tegen te gaan. Wij maakten eerder een bericht over een raadsmeerderheid in Rotterdam die voor de bevriezing van de huurprijzen door woningcorporaties is.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat