Kijkje in het leven van Rotterdamse ouderen via de Polaroid-camera

Je krijgt twee weken de tijd, één Polaroid-camera en daar kan je maximaal tien foto’s mee schieten. Met die opdracht is een groep bewoners van Humanitas-Bergweg de afgelopen weken op pad geweest. Het doel van deze opdracht, geef door middel van 10 prenten een inkijk in het leven van de Rotterdammer op leeftijd.

Wie kende hem nog in deze tijd van digitalisering, de Polaroid-camera. Het fotoapparaat waar een gemaakte prent meteen in werd afgedrukt. Omdat initiatiefnemer Rik Moonen niet wil dat de deelnemers er lustig op los fotograferen is er besloten om geen gebruik te maken van digitale camera’s. “We willen juist dat ze goed nadenken wat ze precies op beeld willen hebben,” aldus Moonen.

Chanderwathi Sardjoepersad-Parmessar is 81 en woont in Humanitas aan de Bergweg. Ze besloot met de fotoworkshop mee te doen omdat ze het erg interessant vind om nieuwe dingen te leren. “In het begin was het moeilijk want ik heb nog nooit met zo’n toestel gewerkt. Maar als je er eenmaal eentje hebt gemaakt dan ga je vanzelf door.” aldus de deelneemster.

Vanaf 13 oktober zijn de alle foto’s te zien in een expositie in de aula van het verzoringshuis Humanitas aan de Bergweg. Daarna reist de expositie van PlusPunt, de organisatie die activiteiten georganiseerd waarin ouderen echt deelnemen, verder door de stad.