Kilo’s afval van stranden door Beach Cleanup

De Beach Cleanup Tour heeft nu al meer dan 2000 kilo aan afval opgeruimd langs de Hollandse stranden. Stichting De Noordzee heeft de tour, die nog loopt nog tot en met 27 augustus, bedacht met als doel de hele Noordzeekust op te ruimen. Dit weekend passeerden de schoonmakende vrijwilligers het strand van Hoek van Holland.
‘Wij doen de Beach Cleanup om aandacht te vragen voor het plastic probleem in de zee en op de stranden. Dieren kunnen het afval voor voedsel aan zien en raken er dan in verstrikt’, vertelt etappe coördinator Marloes Heijbroek.

‘Ik doe mee omdat je meer voor de natuur moet doen, zonder de natuur kan de mens niet leven’, roept een schoonmakend jongetje enthousiast. Het is lekker weer om op het strand te werken. Vakantiegangers nemen een duik in zee. En er liggen ook veel mensen in de zon van hun vrije dag te genieten. Ze kijken aandachtig naar het schouwspel van zo’n 60 vrijwilligers die met grijpstokken en vuilniszakken de boel opruimen. ‘Ik vind het hartstikke goed wat ze doen, echt, wij proberen het zelf ook: om onze eigen rotzooi in de prullenbak te doen. Goed voorbeeld, doet goed volgen’, denkt één van de vakantiegangers.