Kinderboerderij Dierenhof houdt het hoofd boven water met vrijwilligers

Kinderboerderij Dierenhof in Wijkpark Oude Westen draait sinds twee jaar volledig op vrijwilligers. Recentelijk was er een tekort, wat grote gevolgen heeft voor de kinderboerderij.

“Vroeger was er een soort parkwacht, en die zorgde voor de dieren in ruil voor onderdak”, zegt hoofdvrijwilliger Wilma Kruger. “Maar sinds twee jaar is die afgeschaft.” Vanaf toen werd de kinderboerderij alle zeven dagen van de week door vrijwilligers beheerd, in plaats van alleen in het weekend. “Aan het begin dachten we dat het lastig werd, maar het lukt nog steeds.”

Respect

Volgens Wilma voorkomt de aanwezigheid van de vrijwilligers overlast in het park, omdat er altijd iemand aanwezig is. Bovendien vindt zij de kinderboerderij belangrijk, omdat kinderen hier leren om met dieren om te gaan. Daarom mogen kinderen de geiten eten geven, en de konijnen aaien. “We hadden ooit een konijnenheuvel, maar daar gingen kinderen op dansen omdat ze het grappig vonden als de konijnen eruit rennen. Toen hebben we deze weer afgebroken; kinderen moeten respect hebben voor dieren.”