Kinderen bakken en kleuren om eenzaamheid bij Overschiese ouderen tegen te gaan

Kinderen bakken en kleuren om eenzaamheid bij Overschiese ouderen tegen te gaan

Ouderen in Overschie kunnen binnenkort door kinderen verrast worden met pannenkoeken. In deze wijk worden in de week van 19 maart Pannenkoeken Dagen georganiseerd om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Organisatoren kunnen nog altijd thuiskoks en hulpjes gebruiken.

Tineke Pranger, initiatiefneemster en coördinator van het project Pannenkoeken Dagen, vindt de actie een goed alternatief voor de eerder georganiseerde snertactie: “Die actie, waarbij we erwtensoep uitdeelden aan ouderen in Overschie, hielp goed tegen eenzaamheidsbestrijding. We kregen hartverwarmende reacties. Ouderen zijn blij dat er aan hen gedacht wordt. We wilden een nieuwe actie organiseren, omdat eenzaamheid nog altijd op de loer ligt voor ouderen, zeker in deze tijd.”

De actie start op 19 maart, Nationale Pannenkoekendag, een dag die in het teken staat van verbinding tussen ouderen en kinderen. “We gaan in ieder geval duizend pannenkoeken bakken en deze langsbrengen op vijfhonderd adressen”, vertelt Tineke. “We kunnen dus alle hulp gebruiken. Niet alleen om de pannenkoeken te bakken, maar ook om ze te versieren, in te pakken en rond te brengen. Kinderen van basisschool Het Podium maken tekeningen die meegeleverd worden bij de pannenkoeken. Ouderen vinden het leuk als er een kind voor hun deur staat van ‘Kijk ik heb dit voor u gemaakt’. Kinderen praten makkelijk met ze.”

De pannenkoeken worden in verband met corona buiten gebakken. De organisatie roept mensen op zich aan te melden om te helpen.