Kinderen bakken samen koekjes in Hoogvliet: ‘Goed voor taalontwikkeling’

Kinderen en hun ouders kunnen elke woensdagochtend terecht bij het Ouder & Kind Café in Hoogvliet. Kitty Hiert en Daniëlle de Veld organiseren elke week een andere activiteit voor ouders en kinderen. Deze week werden er koekjes gebakken in de keuken van Villa Vonk. “Heel lekker.”

Kitty’s zoon Logan is er voor het eerst sinds een tijd bij. De meeste kinderen die op de Ouder & Kind Café-ochtenden afkomen zijn tussen de 2 en 4 jaar oud. Maar Logan wilde er graag weer eens bij zijn. Dat de activiteiten in Hoogvliet worden georganiseerd komt eigenlijk door hem.

Kitty en Daniëlle organiseren de middagen vanuit de stichting Super Family. Die stichting is ontstaan omdat lange tijd niet duidelijk was waarom Logan niet mee kwam zoals andere kinderen. Hij bleek een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben. Volgens Daniëlle, die net als haar oud-studiegenoot Kitty, een pedagogische achtergrond heeft, is dat iets dat vaak niet wordt herkend. “Terwijl er naar schatting net zoveel kinderen zijn met een TOS als ADHD.”

“Omdat kinderen tussen 2 en 4 jaar oud vaak tussen wal en schip vallen wat betreft spelenderwijs dingen leren, richten we ons op deze ochtend vooral op deze leeftijd”, legt Daniëlle uit. Maar Logan wilde voor het koekjes bakken ook wel weer eens meedoen. Het gaat met hem steeds beter en hij kletst graag met de verslaggevers van OPEN. “De koekjes zijn erg lekker, en dit is heel leuk.”

Meer informatie over de ochtenden vind je hier.