Kinderen doen proefjes met stichting Buurtlab

Bart en zijn collega’s richtten zo’n tien jaar geleden Buurtlab op. Met een oude SRV-bus gaan ze langs verschillende plekken in Rotterdam. Daar verwelkomen ze buurtbewoners en kinderen om allerlei experimenten te doen en nieuwe dingen te leren.

“M’n zusje zei dat je hier soep kon maken en ik dacht: ‘Waarom niet?’. Dus toen kwam ik hier gewoon en het bevalt me wel”, vertelt een van de jongens uit de buurt. “Buurtlab bedenkt concepten om het voor kinderen in Rotterdam aantrekkelijker te maken om hier op te groeien”, legt Bart Kleijweg uit. Hij heeft zelf een leuke jeugd met de nodige experimenten gehad en gunt dit nu ook aan andere kinderen.

“Ik heb weleens een vuurwerkbommetje gemaakt met sterretjes en dat pakte niet zo goed uit. Toen vloog de boel in de fik. Nu bieden we experimenten aan op straat en onder begeleiding, op een verantwoorde manier”, licht Kleijweg toe. Hij staat er niet alleen voor in de wijk. Een heel team komt om de kinderen op weg te helpen met bepaalde proefjes. Zo ook Marian Bentvelzen. “Dit is echt mijn passie. Ik vind het heerlijk om met die kinderen te werken en echt even onderdeel van de buurt te zijn”, besluit zij gemotiveerd. “We reizen al een paar jaar met de proefbus door Prins Alexander. We kijken telkens in overleg met het gebied naar plekken waar er behoefte is aan activiteiten. Dan komen we drie tot vier keer op dezelfde plek en dan gaan we naar het volgende stukje”, besluit Bentvelzen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter