Kinderen in Middelland bedenken wat ze willen worden op beroepenmarkt Dierenlandje

In Rotterdam-West vind je drie dagen lang op verschillende plekken beroepenmarkten voor kinderen. Op donderdag is deze op het Dierenlandje. De kinderen die aanwezig waren konden praten met de politie, de brandweer, een verpleegkundige en een tandarts. Ze mochten zelfs een kijkje nemen in een ME-bus!

Corry beheert al lange tijd het Dierenlandje en organiseert regelmatig evenementen voor kinderen. Deze keer is dat dus een beroepenmarkt: “we leren de kinderen welke beroepen er allemaal zijn en wat ze er voor moeten doen”. “Als ik ze dan hier op dit terrein kan helpen en ik zie een lach op hun gezicht, dan bloeit mijn hart gewoon”, vertelt Corry.

Misschien was de grote opblaasbare stormbaan groot onderdeel van het feit dat de kinderen het naar hun zin hebben, maar ze vinden de standjes met spulletjes en mensen in uniform ook wel erg interessant. “Bij de politie kon je zien wat ze allemaal deden en bij de brandweer kon je ze helpen”, vertelt een van de kinderen. Sommige kinderen weten zelfs al wat ze willen worden. “Ik wil dierenarts worden” vertelt een jong meisje, “omdat dierenartsen heel goed dieren kunnen helpen”. Iemand anders die weet het nog niet zo goed: “ik wil in het ziekenhuis werken of brandweervrouw worden”.

De wijkagent die aanwezig is in uniform is Mirjam, “kinderen zijn de toekomst toch? Dus wil je toekomst hebben dan moet je de kinderen hebben”, vertelt ze. “Wat ik heel erg belangrijk vind is: A om te laten zien dat we een politie voor iedereen zijn. En B om te laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn, dat ze gewoon met ons kunnen praten.”

Priscilla is verpleegkundige en zet de kinderen aan de slag met medicijnen (snoep), pleisters, stethoscopen en naalden: “ze vinden het hartstikke leuk”. Er liggen halverwege de dag al bijna geen spullen meer op haar kraam, “dat is alleen maar mooi, het betekent dat er animo voor is, dat ze het leuk vinden en dat ze gaan nadenken over wat ze willen worden”.