Kinderen kunnen op 6 november tijdens de Lerarenstaking terecht bij de Doelen Studio

De leraren gaan weer staken! Op woensdag 6 november laten leraren landelijk van zich horen voor een beter salaris, lagere werkdruk en een grotere bezetting. Maar als de basisscholen dicht zijn, waar moeten alle kinderen dan naartoe? De Doelen Studio biedt een oplossing!

Op de dag van de staking is de Doelen Studio open voor alle basisschoolleerlingen die wat leuks willen doen. Van een voorleeshoek van Anouk Overman onder begeleiding van muziek, tot het knutselen van poppenkast poppen met knutseljuf Annelies van Pakje Plezier. Naast deze activiteiten kunnen kinderen ook ouderwetse gezelschapsspelletjes spelen, zoals Monopoly, Risk, sjoelen, dammen en natuurlijk ook puzzels.

Mieke van der Linden van de Doelen Studio geeft aan dat ze het belangrijk vindt om de deuren open te zetten tijdens de staking: “Wij zijn gewoon solidair met het onderwijs, maar de staking geeft natuurlijk wel wat logistieke problemen. Wij willen daar een oplossing voor bieden; een service voor de mama’s en papa’s.” Tijdens de vorige staking op 15 maart waren kinderen en hun ouders en begeleiders ook welkom bij de Doelen Studio.

De activiteitenmiddag is gratis en duurt van 08:30 uur tot 13:00 uur. Kinderen zijn onder begeleiding welkom.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat