Kinderen lossen dinosaurus crime scene op in Schiebroek

In de bibliotheek in Schiebroek krijgt paleontoloog Yanell Braumuller hulp van een groep kinderen om een dinosaurus crime scene oplossen. De aanwijzingen bestaan uit miljoenen jaar oude fossielen. Wie geen genoeg kan krijgen van dino’s kan in de centrale bibliotheek een speurtocht doen.
Yanell heeft een middag georganiseerd waar kinderen een dino crime scene kunnen oplossen. Daarnaast kunnen ze een kleurplaat inkleuren of een dinosaurus maken. Het oplossen van de crime scene is niet makkelijk. Op tafel liggen fossielen die aanwijzingen zijn voor het oplossen van de “misdaad”. De fossielen zijn echt, verzekert Yanell: “Ze zijn zeker een 300 miljoen jaar oud.”

In de centrale bibliotheek is geen paleontoloog aanwezig. De kinderen kunnen zelf vragen op een formulier invullen. Marjoleine Molenaar van de bibliotheek vindt het belangrijk dat deze speurtocht wordt georganiseerd: “We organiseren het de hele zomervakantie, omdat we het heel erg belangrijk vinden dat alle kinderen in Rotterdam de kans krijgen leuke dingen te doen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter