Kinderen uit Lombardijen schitteren op catwalk in eigen gemaakte kleding

Elf kinderen uit IJsselmonde hebben vijf weken lang de modeworkshop ‘Girls Only’ gevolgd. Het harde werken was niet voor niets, want op de laatste dag schitteren ze in hun eigen gemaakte kleding op de catwalk!

Alle meisjes zitten vol spanning te wachten, tot het tijd is om hun kleding te presenteren aan hun familie en vrienden. De elf meiden komen uit IJsselmonde en hebben elkaar leren kennen tijdens de workshop. Geen enkel van hen hebben enige naai ervaring. Modeontwerpster Susanna Wezeman besloot in de eerste les aandacht te besteden aan ‘inspiratie’. De kids zochten voorbeelden op van kledingstukken die zij zelf wilden maken. In de tweede les gaven de kinderen hun kleding vorm door het ontwerp te schetsen naar eigen smaak.

“Elke vrouw hoort te weten hoe zij moet naaien, al is het alleen een knoopje vastmaken”, zegt Susanna. Deze workshop geeft zij samen met haar vriendin Lishenia Castillo. Zij is met dit idee gekomen. Dit jaar mochten er alleen meisjes meedoen, omdat de workshop ‘Girls Only’ heet. “Volgend jaar mag iedereen, met welke seksualiteit dan ook, meedoen!”, zegt Susanna.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat