Na ons bericht over het incident waarbij taxibedrijf Trevvel een oudere klant drie uur liet wachten, hebben we een stortvloed aan vergelijkbare verhalen ontvangen. Het lijkt erop dat er binnen Trevvel iets structureel mis gaat. Als taxibedrijf dat zich richt op de meest kwetsbaren in de samenleving, schiet het tekort in het vervullen van zijn verantwoordelijkheid. OPEN Rotterdam brengt de verhalen van de gedupeerden aan het licht.
Leerlingenvervoer
Lisa heeft een zoon die gebruik maakt van leerlingenvervoer. Hij heeft structuur, regelmaat en duidelijkheid nodig, maar Trevvel biedt allesbehalve. “Sinds begin het schooljaar heeft hij al vier keer in de kou gestaan, omdat zijn rooster maar niet goed staat in het systeem van Trevvel.” Lisa belt en mailt meerdere keren per week om dat goed te krijgen, maar het blijft mis gaan. “Hij zou altijd om 07:11 uur worden opgehaald, maar het gebeurt erg vaak dat de taxi pas om 08:00 uur komt. Dan moet de taxi nog andere kinderen ophalen voordat Lisa’s zoon op school wordt afgezet, waardoor ze allemaal te laat komen op school.”
Verder geeft Lisa aan dat de chauffeurs slecht voorbereid zijn op de soort klanten die ze krijgen. Zo is het in een week twee keer gebeurt dat de kinderen tijdens het rijden de deur opentrokken. Dit moet niet kunnen gebeuren.
Te laat
Christa’s man is al zeven jaar linkszijdig verlamd en dus afhankelijk van Trevvel. Volgens Christa is het al zeven jaar lang drama en is de taxi maar een enkele keer op tijd. “Mijn man staat altijd langs de weg, zomer of winter. Is de taxi te laat, dan bel ik om te vragen hoelang hij nog moet wachten. Daar wordt dan over gelogen.” Onlangs bereikte Christa’s frustraties een hoogtepunt. Haar man moest 2,5 uur wachten op de taxi en nadat zijn verzorger de chauffeur daarop aansprak, reageerde hij met ‘O, gaan we moeilijk doen!’ Hij klapte de klep dicht, reed weg en liet haar man staan.
Inge’s man heeft drie beroertes gehad en maakt gebruik van Trevvel. Inge en haar man hebben, naast dat Trevvel vaak te laat komt, nog een ander probleem: de taxi’s die ze weer ophalen om naar huis te gaan, komen vaak veel te vroeg. Inge: “Mijn moeder was jarig en we zouden drie uur blijven. Door Trevvel kwamen we al een uur te laat, komt de chauffeur voor de terugweg vervolgens een uur te vroeg. We hebben de centrale gebeld, maar ze weigerde een andere auto te sturen. Zo hebben we er maar drie kwartier kunnen zitten.” Omdat dit vaak voorkomt, nemen Inge en haar man nu een normale taxi terug naar huis, maar dat is ‘een duur grapje’.
Vergeten
Ook Irene vertelde haar verhaal aan OPEN Rotterdam. Ze is regisseur van een inclusief amateurtheater. Ze heeft dus veel spelers die of ouder of slecht ter been zijn, of andere beperkingen hebben en dus gebruik maken van Trevvel. Irene vertelde over een slechtziende dame van in de 70. “Mevrouw moet voor de deur worden opgehaald, omdat zij niet zelfstandig naar de auto kan komen. Dat gebeurt lang niet altijd en het heeft geen zin meer om erover te bellen.”
“Het ergste wat ik tot nu toe heb meegemaakt is dat mevrouw twee uur lang heeft gewacht op een taxi van Trevvel”, gaat Irene verder. “Waarbij wij van het theater om de twintig minuten hebben gebeld waar de taxi bleef. Elke keer werd ons verteld dat het nog even zou duren. Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit, en ik citeer letterlijk: ‘Wij zijn mevrouw vergeten’”. Als oplossing zou ze pas over nog twee uur kunnen worden opgehaald.
Iedere persoon die zijn of haar verhaal met ons heeft gedeeld, stelt dat klachten indienen bij Trevvel niets uithaalt. Ze worden niet serieus genomen, genegeerd en er verandert niks. Herken jij je in dit verhaal? Deel het met ons via [email protected].