Kleding Clan de Banlieue is een ode aan de buitenwijken

Sinan Karaca en Richard Lopes Mendes zijn onderdeel van Clan de Banlieue. Een kledingmerk als eerbetoon aan de stad, waar ze vandaan komen en waar ze nu staan. En een ongelofelijk hit zijn.

Verschillende BN’ers dragen de kleding en daar zijn de heren best trots op. “Als ik dan door de stad rij, kom ik heel vaak mensen tegen die Banlieue dragen. Dat is toch waar we het voor doen. Die voldoening”, vertelt Karaca.

“Ik was altijd wel een klein beetje bezig met kleding. Toen ging ik bij een vriend van mij shirts bedrukken en zo is het balletje gaan rollen. In het begin dacht ik nog steeds niet van: hier ga ik mijn brood mee verdienen. Uiteindelijk is dat wel het geval nu”, vertelt Richard Lopes Mendes. Hij begon met het idee voor een schoolopdracht. Uiteindelijk vormden ze een team en liep het idee steeds meer uit de hand. “Werk gewoon hard. Doe jouw ding en omring jezelf met mensen die dezelfde kant op willen gaan. Laat je niet beïnvloeden door verleiding of demotiveren door mensen omdat ze zeggen dat je iets niet kan. Alles valt te leren en ook te herstellen”, verklaart Mendes het succes.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter