Kleurrijke en expressieve couture in historisch Delfshaven

Couturier Jos Exler staat al ruim 40 jaar garant voor kleurrijke en expressieve creaties in Rotterdam. In haar kleurrijke atelier in historisch Delfshaven ontvangt ze haar klanten en komt ze tot bijzondere ontwerpen die vooral geinspireerd worden door haar liefde voor stoffen, kunst en kleur.

Jos begon haar carrière ruim 40 jaar geleden in Oud Krimpen met een winkeltje. In deze zaak verkocht ze met name brei benodigdheden. Jos was toen al achter haar spinnewiel te vinden waar, ze kleding spon van wol. Die passie zette zich voort en ze ontwikkelde zich al snel tot het ontwerpen van kleding, die gemaakt waren van vele andere soorten stoffen dan alleen wol.

Al snel was het tijd om uit te breiden. Jos betrekt een statig pand in historisch Delfshaven en richt daar haar modeatelier in. ”Ik heb er nooit iets aan veranderd en het is toch prachtig.’ zegt de 68 jarige modekoningin van Rotterdam. Zo wordt ze namelijk liefkozend door haar klanten genoemd.” 

Als het aan Jos ligt gaat ze nog jaren door met het maken van kleurrijke, modieuze mode. De vrolijke ontwerpster is dus zeker niet van het stilzitten. dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee ze regelmatig modieuze en muzikale avonden organiseert in de zogenaamde ‘Salon Dell Arte’. Wat deze Salon precies inhoudt vertelt ze wanneer we de modeontwerpster opzoeken in Delfshaven.