Klimaatburgemeester Aicha maakt klimaatrap met videoclip in Oud-Mathenesse

Aicha woont in Oud-Mathenesse en is klimaatburgemeester. Dat is een burger die zich inzet voor het klimaat in zijn of haar stad. Ze is fan van rappers uit de jaren negentig en besluit daarom een rap over het klimaat te maken. Dit vonden de buurtbewoners zo leuk, dat ze via het buurtinitiatief van de gemeente geld hebben opgehaald om een videoclip te maken. Via deze weg vergroten ze het milieubewustzijn in Mathenesse.

Zaterdag 18 februari was de laatste draaidag van de videoclip van Aicha. Aicha moet haar werkzaamheden als klimaatburgemeester begin maart toelichten bij het ministerie. Ze vond dit lastig om te presenteren dus besloot ze een rap te schrijven. Rotterdam telt zeven klimaatburgemeesters en Aicha is daar één van. ‘‘Ik zeg altijd het klimaat is van ons allemaal en op een avond zat ik op de bank thuis muziek te luisteren en toen heb ik recht uit mijn hart een rap geschreven over het klimaat in Oud-Mathenesse. Ik stuurde het door in mijn netwerk in de buurt en toen waren ze allemaal zo enthousiast en ze vonden dat ik er iets mee moest doen’’, vertelt Aicha.

Oscar Langerak is een bekende van Aicha en heeft de videoclip samen met Kek geregisseerd. ‘‘We wisselen studiobeelden af met verschillende buitenshots. Verschillende personen vertellen op een swingende wijze een beeldverhaal waarin Aicha steeds aanwezig is. Doel van de clip is om Mathenesse zichtbaar te maken en laten zien dat ze bewust zijn met het klimaat’’, legt Oscar uit.

De flitsende videoclip van Aicha is inmiddels af. Bekijk de video hieronder!