Klimaatburgemeester Aicha Raqibi in gesprek met Oud-Mathenesse en Witte Dorp

Veel Rotterdammers ontvingen in oktober en november een hogere energierekening.Tips en trucjes om het verbruik te temperen zijn daardoor meer dan welkom. Klimaatburgemeester Aicha Raqibi maakt haar wijkgenoten milieubewuster en verzorgt workshops vol tips die ze in het dagelijks leven kunnen toepassen. Zaterdag 5 November sluit ze de Nationale Klimaatweek, die van 31 Oktober tot 6 November loopt, af in het Huis van de Wijk in Oud-Mathenesse en Witte Dorp.

Aicha Raqibi, een van de benoemde klimaatburgemeesters, zet zich in voor seniore wijkbewoners in Rotterdam-West door hun allemaal van een klimaatpakket te voorzien. De pakketten leverde zij samen met een team af bij onder andere de woon- en zorghuizen. Dit betekent dat ongeveer 300 bewoners werden geholpen zonder dat zij hiervoor naar een fysieke plek moesten om dit op te halen. Volgens Aicha kan iedereen Klimaatburgemeester worden. Zelf eet zij al 2,5 jaar geen vlees meer, neemt altijd een eigen tasje mee naar de supermarkt en koopt minder kleding.

Aicha vindt het contact tussen de wijkbewoners erg belangrijk en de dialoog staat hierbij centraal. “Bewust omgaan met het klimaat kun je leren, je leert ook van elkaar daarom is het belangrijk om hierover te praten.” Na de klimaatweek zal Aicha als Klimaat Burgemeester actief blijven om haar wijkbewoners te inspireren om te verduurzamen en maatregelen te nemen om CO2-uitstoot te verminderen.