Klimmen en klauteren tijdens Wipe Out in het Zuiderpark

Zaterdag was het groot feest in het Zuiderpark. Deelnemers kon namelijk meedoen aan Wipe Out, georganiseerd door TOS. Teams van vijf deelnemers gingen in rondes van 20 minuten langs een parcours van tien onderdelen uit het bekende RTL5 televisieprogramma.

Eén van de deelnemende teams was: “FC als dat maar goed gaat”. Voor dit team was het extra hard werken, omdat ze met maar drie deelnemers waren. De drie vriendinnen, Eleni, Natasja en Amanda, waren overgehaald door de zus van Eleni om mee te doen.

De meiden gingen in razende vaart over het parcours. Bij het derde onderdeel moesten ze er toch aan geloven: ze moesten het water in om van de ene baan bij de andere te komen. Eerst zagen ze er tegenop om het koude en vieze water in te gaan, maar uiteindelijk vonden ze het het leukste onderdeel. Natasja moest bij het één na laatste onderdeel een grote angst overwinnen. Ze moest van grote hoogte naar beneden springen. Ze zette haar angst opzij en sprong naar beneden.

Het evenement werd georganiseerd door Thuis Op Straat (TOS). Deze organisatie organiseert activiteiten waar de buurtbewoners bij betrokken worden.