‘Klungels’: Picassobeeld Sylvette op Westersingel past niet op verbouwde stoep

Het is een opvallend beeld aan de kade van de Westersingel: Sylvette, de muze van Pablo Picasso. Door verbouwingen aan de kant van het Boijmans steekt het beroemde kunstwerk nu net uit over de rand van de stoep. “Een knullige fout”, zegt directeur van Stichting Droom en Daad Wim Pijbes.

De gemeente legt uit dat de nieuwe stoep met opzet zo is doorgetrokken. “De veiligheid is niet in het geding”, zegt woordvoerder stadsontwikkeling Clarisse Buma. “Het trottoir wordt met professioneel tegelwerk mooi opgelost.” Ze benadrukt dat deze situatie tijdelijk is. Het hele pleintje rond het Picassobeeld wordt namelijk heringericht samen met het Boijmans Museum.

Toch ziet Wim er de logica niet van in. “Is het onoplettendheid of is het zo bedacht?” vraagt hij zich af. “In dat geval is het schandalig!” Volgens de gemeente zal de nieuwe stoep een paar jaar zo blijven liggen. Ook bericht De Havenloods over een wegwijzer die recht voor het beeld is gezet. De borden sturen je zelfs twee andere kanten op om het centraal station te bereiken.

Lees hier de tweet van Wim Pijbes: