Knallend begin van het nieuwe jaar met het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug krijgt dit jaar muzikale begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het orkest, dat dit jaar 100 jaar bestaat, heeft een speciale compositie opgenomen voor het vuurwerk tijdens Oud & Nieuw. De muziek is gemaakt door Mike Schäperclaus, Joos van Leeuwen en Andre Heuvelman en is in totaal 16 minuten te horen.

De krachtige symfonische muziek past erg goed bij het grootse vuurwerk. De muziek is speciaal gecomponeerd voor het vuurwerk met grote uithalen, flinke knallen en wisselende tempo’s. 75 orkestleden van het jarige Rotterdams Philharmonisch Orkest zijn hierbij betrokken. Het orkest speelt tijdens de jaarwisseling niet live. De muziek is op 30 november opgenomen en het vuurwerk wordt gemonteerd op de muziek. Andre Heuvelman, van het RPhO: “Het is best spannend voor ons om de dirigent en het orkest precies zo te timen dat muziek en vuurwerk samenkomen en toe te werken naar het hoogtepunt, zowel naar de knal van elke pijl als naar de daadwerkelijke jaarwisseling om 00.00 uur . Met de beelden van het jaaroverzicht van 2018 wordt dit een symfonie op zich. Een uitdaging die wij als orkest graag zijn aangegaan.“

Het Nationale Vuurwerk vindt voor het twaalfde jaar plaats op de Erasmusbrug. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de brug en een ponton, en is vanaf de kades rondom de Erasmusbrug gratis te bekijken. Ook is het live te volgen op RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter