Knuffelen met pinguïns op het Compassie Festival in Theater Zuidplein

Op International Human Rights Day vond in het Theater Zuidplein het Compassie Festival plaats. Dit festival viert alles wat Rotterdam bijzonder, mooi en groot maakt. Er zijn workshops, lezingen en er wordt gedanst. Onze verslaggever Luuk ging de sfeer proeven in Theater Zuidplein.
In de grote zaal van het theater staan meerdere sprekers op het podium. Eén van de sprekers is mede organisator Izzy Mansour: “Dit festival laat zien dat we de puzzel die Rotterdam is, leggen op een manier die niemand uitsluit.” Iedereen mocht dan ook naar het festival toe zonder uitnodiging. Naast het luisteren naar sprekers konden bezoekers ook brieven schrijven voor Amnesty International. De brieven worden gestuurd naar de overheid van het land waar een persoon onterecht vast zit en er wordt een kaartje gestuurd naar de gevange. “Uit solidariteit.” vertelt Izzy. Compassie is heel belangrijk voor Izzy. Voor hem is het: “Een weg vinden om samen te leven, een samenleving leefbaar te houden. Je kunt het medelijden of medeleven noemen, Ik vind medeleven een goede term.”

Voor wat extra liefde konden de bezoekers knuffelen met twee dames verkleed als ‘Peace Pinguïns’. Er is gekozen voor pinguïns en geen andere diersoort, omdat deze dieren heel trouw zijn: “Ze kiezen één partner en daar blijven ze heel hun leven bij en wij zijn ook trouw. Bovendien bekt ‘Peace Pinguïns’ gewoon heel lekker.

Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter