Knuffels en ballonnen voor Rotterdamse Special Dance groep

Dansjuf Chantalle Chapusot, eigenaar van dansschool Free to Move uit Charlois verrast haar leerlingen met ballonnen en knuffelbeertjes. Om de kinderen het gevoel te geven dat ze niet vergeten zijn. Normaal danst iedereen erop los tijdens haar danslessen, maar door de coronacrisis was de dansschool een tijd dicht.

Chantalle gaat langs bij Shana en Jeanmary, die meedoen aan de lessen Special Dance. Een dansles voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De ouders hebben nauw contact met Chantalle, en krijgt vaak te horen dat de kinderen de lessen missen. “Ik mis de lessen van de juf en de groep”, zegt Shana.

De afgelopen weken stuurde Chantalle en haar team de groep dansfilmpjes, zodat ze thuis kunnen dansen. Volgens Chantalle gaat het allemaal om verbintenis in deze coronatijd. “Tijdens de lessen voel je een vibe van iedereen”, vertelt Chantalle. “Dus het was zeker anders.” Door de versoepeling gaan de danslessen voor kinderen inmiddels weer door, maar met een twist. De lessen zijn nu op een veldje naast de dansschool te volgen.

Bekijk hier de reportage van drie jaar geleden

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat