Knuffels voor zieke kindjes

Stichting DaDa zorgt ervoor dat kinderen een prettiger verblijf hebben in het ziekenhuis. Zo heeft het Franciscus Gasthuis kindvriendelijke wachtruimtes en de stichting deelt knuffels uit in het ziekenhuis.

Stichting DaDa is opgericht door André van Duivenbode nadat zijn zoontje Tim overleed. Zijn zoontje had het syndroom van Down waardoor hij maar twee jaar oud is geworden. André zag door de vele ziekenhuisbezoeken wat er beter kon. Stichting Dada zorgt er ondertussen 17 jaar voor, dat kinderen een fijner verblijf hebben in het ziekenhuis. Zo zorgt de stichting bijvoorbeeld voor kindvriendelijke wachtruimtes, iPads voor kinderen die lang in het ziekenhuis liggen of ze doneren geld voor een ouderkamer. André is ontzettend trots op alles wat de stichting heeft bereikt: “Heb ik een grote droom? Ik denk dat ik midden in die droom zit.”

Aat is al jaren bevriend met André en hij is vrijwilliger bij stichting DaDa. Hij gaat onder andere langs bij ziekenhuizen om knuffels uit te delen:“Het is of ik Sinterklaas mag spelen, maar dan het hele jaar door.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter