Kok Marnix Lange maakt kunstwerken van biologisch eten

Sinds zijn tienerjaren is Marnix Lange al bezig met het koken bereiden van gerechten. Hij heeft een tijdje in Papoea Nieuw-Guinea gewoond. Tijdens zijn verblijf daar heeft hij zijn roeping gevonden, namelijk Eetschilderijen maken.

Het Eetschilderij is een kunstwerk gemaakt van eten. Het voedsel dat gebruikt wordt, is allemaal biologisch. De natuur is voor Marnix een belangrijke factor voor zijn werk. “Wij hebben alle ruimte hier die we kunnen gebruiken om gewassen te verbouwen”, zegt Marnix. Het idee van Eetschilderij is ontstaan na de verjaardag van zijn broer. Marnix wilde zijn dure kookspullen niet beschadigen, omdat het een studentenfeest was. Toen kwam hij met het idee om zijn eten te serveren op tafel. “Het was heel erg leuk om te zien hoe iedereen aanviel en van alles weg snoepte.”

Zijn vrienden waren erg onder de indruk van zijn werk en de manier waarop hij het eten serveerde. “Het enige Nederlandse gerecht dat ik ken is stampot en daar is weinig artistieks aan”, zegt Tim, vriend van Marnix. Er waren verschillende gerechten toegevoegd aan het schilderij. Zijn vrienden kregen toffee van pompoen, crème van geroosterde appel, zuurdesem croutons, gort, chips van boerenkool, rauw gemarineerde groente en donker gegrilde prei.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat