Series van OPEN Rotterdam/
Koken met Hans

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmtoren. In iedere aflevering probeert Hans met zijn gast te praten over het leven van de gast, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

Hans & Herman Lamers maken samen konijn

In de derde aflevering van Koken met Hans maakt Hans samen met Herman Lamers maken samen konijn!

Hans en Tinke Speksnijder maken Vega Wraps

In de tweede aflevering van Koken met Hans maakt Hans samen met Tineke Speksnijder van café De Schouw lekkere Vega Wraps!

Hans & Howard Komproe maken gegrilde Dorade

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Hans en Howard Komproe maken in deze aflevering een lekkere gegrilde dorade.

Hans en kraanmachinist en stadsdichter Moses Roffa

In de laatste aflevering van deze negendelige serie, is kraanmachinist en stadsdichter Roy Romeijn, ofwel Moses Roffa, te gast. Hij is het gewend om te werken op grote hoogte, maar koken op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren heeft hij nog nooit gedaan. “Ik kijk gewoon neer op de Euromast, dat is wel even anders”, zegt Moses. Samen met Hans maakt Moses kip kerrie met kerrie aardappelen. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans en Kim Hoorweg

In de een-na-laatste aflevering van deze negendelige serie, is artiest en activist Kim Hoorweg te gast. Samen met Hans maakt Kim een echte Hollande stamppot, perfect voor de koude dagen. “Een heel aards gerecht voor iemand die gewend is om ook aan de toppen van het artiestenleven te likken en nu even gezellig komt eten”, vertelt Hans. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans en Ronald Kool

In de zevende aflevering van deze negendelige serie, is muzikant en componist Ronald Kool te gast. Samen met Hans maakt hij gewokte groenten met oestersaus. “Waarom ga ik dat maken met jou, Ronald?” vraagt Hans. “Ja, omdat het heel lekker is? En er iets pittigs in zit?” gokt Ronald. “Nee, niet helemaal. Het is omdat als we naar de Chinees gaan, is Ronald de eerste en de enige die om een bak groente vraagt”, legt Hans lachend uit. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans en Erik van Loo

In de zesde aflevering van deze negendelige serie, is chef-kok Erik van Loo te gast. Samen maken ze een ‘Hansalon’, ofwel een kapsalon met een twist. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans en Judith van Dongen

In de vijfde aflevering van deze negendelige serie, is make-up artist Judith van Dongen te gast. Samen met Hans maakt zij een lekkere en gezonde maaltijd, namelijk Bulgogi. Bulgogi is een Koreaans gerecht met dungesneden kipfilet, die gemarineerd is in een Oosterse saus. “Het wordt een klein gerecht, waarom heb je daarvoor gekozen?” vraagt Hans nieuwsgierig. “Klein, gewoon weinig, daar houd ik van.” De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans en Jordy Dijkshoorn

In de vierde aflevering van deze negendelige serie, is artiest Jordy Dijkshoorn te gast. Samen met Hans maakt hij een lekker toetje, namelijk gebakken banaan.

Hans en Alwin Ritstier

In de derde aflevering van deze negendelige serie is documentairemaker en food-blogger Alwin Ritstier te gast. Samen gaan ze een aardappelsoep maken, naar aanleiding van Ritstier zijn YouTube-aflevering over het leven op babyvoeding. “Gelukkig was dat maar voor een week, maar ik houd wel van gepureerde soep”, lacht Ritstier. De twee snijden, koken en proeven erop los en toveren een romige aardappelsoep op tafel, perfect voor de koude wintermaanden.

Hans en Tara Lewis

In de tweede aflevering van deze negendelige serie, is journaliste en columniste Tara Lewis te gast. Samen met Hans maakt zij een lekkere, pittige én vegetarische nasi, want Tara is sinds kort een vegetariër. De twee praten over Tara haar werk als journalist en columnist en koken en proeven erop los. 

Hans en Perry de Man

In de eerste aflevering van deze negendelige serie is tv en chef-kok Perry de Man te gast. Samen met Hans maakt hij ‘kip in een drappie’ op de bovenste verdieping van de toren. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Hans & Herman Lamers maken samen konijn …

Hans en Tinke Speksnijder maken Vega Wraps…

Hans & Howard Komproe maken gegrilde Dorade…

Hans en kraanmachinist en stadsdichter Moses Ro…

Hans en Kim Hoorweg…

Hans en Ronald Kool …

Hans en Erik van Loo…

Hans en Judith van Dongen …

Hans en Jordy Dijkshoorn…

Hans en Alwin Ritstier…

Hans en Tara Lewis …

Hans en Perry de Man…