Kom langs bij de opname van Coolsingelpraat over afval in de stad

De overmaat aan afval in Rotterdam, dat is zondag 24 november het onderwerp in de nieuwe Coolsingelpraat. Wethouder van buitenruimte Bert Wijbenga en raadslid Stephan van Baarle van Denk komen erover praten. Bovendien komt stadsgids Eveline van Wanrooij vertellen hoe zij met haar initiatief ‘Zakkenvullers’ Bloemhof schoonhoudt. Kom zondagmiddag langs bij de Doelen Studio om de opnames bij te wonen!

Bewoners klagen over te veel afval in Rotterdamse wijken. Uit een telling van de gemeente bleek dat bij de helft van de containers in de stad afvalzakken naast de container stonden. Hoe komt dat en wat kunnen we hieraan doen? Moet de gemeente de portemonnee trekken en containers vaker laten legen? Of zijn bewoners zelf verantwoordelijk? Zondag discussiëren de sprekers hierover.

Wil je ook je mening kwijt over dit onderwerp? Vul deze enquête over de kwestie in om je mening te delen. De resultaten worden later bekend gemaakt en gebruikt als input voor de eerstvolgende opname.

Coolsingelpraat is de politieke podcast van Rotterdam. Het is een initiatief van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de Doelen Studio. In eerdere aflevering kwamen onderwerpen als parkeren, bouwprojecten en online winkelen aan bod. Te gast waren onder andere Paul Hofstra, directeur van de Rekenkamer Rotterdam en PvdA-raadslid Dennis Tak.

De nieuwe podcast wordt elke drie weken opgenomen in de Doelen Studio. Lijkt het je leuk om de volgende opname bij te wonen? De inloop is aanstaande zondag november om 12.30 uur en de toegang is gratis. Tot zondag!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat