Series van OPEN Rotterdam/
Koningsdag 2022

Yes! Het kan éindelijk weer: Koningsdag vieren. Meuk op straat, tompoesje erin, struinen en dansen tot de zon onder gaat.

Ouderwets grabbelen voor prijsjes en met paard over de rommelmarkt in Charlois

Grabbelen maar! Net zoals vroeger zijn er in Charlois met Koningsdag meerdere grabbeltonnen te vinden. Daarnaast is er ook een grote rommelmarkt om van te genieten. Maar wat vooral opvalt in Charlois: niet iedereen lóópt over de rommelmarkt, sommigen kiezen ervoor om de weg al paarrijdend af te leggen!

Spannende knikkerwedstrijd in het Liskwartier

In het Liskwartier knikkeren de kinderen erop los! Helemaal gekleed in oranje, strijden de kinderen voor de winst. Op een krijtbord wordt de stand bijgehouden. Wie zal er gaan winnen?

Pottenbakken en blikgooien op het Deliplein in Katendrecht

Op het Deliplein in Katendrecht is met Koningsdag dit jaar éindelijk weer een groot feest. Pottenbakken, blikjes gooien, steltlopers, lekker eten: op het plein is van alles te doen. En natuurlijk, niet te ontbreken op Koningsdag, is er ook een rommelmarkt.

Hoekse ouderen genieten van traditioneel Koningsdagontbijt

Voor kinderen is op Koningsdag genoeg te doen, maar in Hoek van Holland wordt ook aan de ouderen gedacht. Na twee jaar coronamaatregelen gaat het traditionele ouderenontbijt eindelijk weer door. Na het zingen van het Wilhelmus kan er aangevallen worden, en genieten de ouderen van brood en warme dranken.

Verslaggever Alicia ontmoet Rotterdams Koningspaar in Kralingen

De Oranjes zijn in Maastricht tijdens Koningsdag, maar ook in Kralingen zijn ze te bewonderen. Verslaggever Alicia ontmoet een Rotterdamse Willem-Alexander en Máxima, in onze eigen stad.

Rotterdambassadeur Willem H. in alle vroegte al in Park Rozenburg

OPEN Vlogger Rotterdambassadeur Willem H. van Wijk liep rond 07.00 uur al in Park Rozenburg in Kralingen. Kinderen stonden daar toen al klaar met kraampjes met sieraden, kleding en kaptafels om nagels te stylen.

Verslaggever Alicia proeft Ethiopische koffie en injera in Kralingen

Al heel vroeg in de geschiedenis werd koffie gemaakt in Ethiopië. Op de vrijmarkt in Kralingen verkopen Rotterdammers met een Ethiopische achtergrond hun traditionele koffie met een injera.

Opkomende platenhype in het centrum, appellolly’s op Zuid en markt in Hoek van Holland

Verslaggevers Lauren en Lisa zijn op pad in de verschillende gebieden. Lauren waant zich nog steeds een platenliefhebber en praat in het centrum met experts over de oplaaiende hype rondom platen. Lisa proeft appellolly’s naar een geheim recept op Zuid, en bezoekt de oude vertrouwde zolderverkoop in Hoek van Holland.

Muziek, ondernemen en limonade op de vrijmarkt in Hoogvliet

Presentator Vincent van den Broek is zoals elk jaar vroeg uit de veren met Koningsdag. Hij neemt een kijkje op de vrijmarkt in Hoogvliet, en laat ons zien hoe de Rotterdammers het vinden om voor één dag ondernemer te zijn. Vincent vindt een zolderverkoop, muzikanten, een jonge limonadeverkoper en vooral heel veel bezoekers.

Platen scoren op de Nieuwe Binnenweg en langs ondernemer Anil op Groene Hilledijk

Verslaggevers Lisa en Lauren waren vanochtend al vroeg in de weer. Lauren vroeg tips voor het scoren van goede platen in alle vroegte aan bezoekers van de rommelmarkt aan de Nieuwe Binnenweg in het centrum. Lisa nam een kijkje op Zuid, waar onder meer ondernemer Anil Jagroep blij was weer aan de slag te mogen.

De Grote OPEN Koningsdagshow

Yes! Het kan éindelijk weer: Koningsdag vieren. Meuk op straat, tompoesje erin, struinen en dansen tot de zon onder gaat. OPEN Rotterdam ging op Koningsdag twee uur lang live en deed verslag van het feest door heel de stad.

Ouderwets grabbelen voor prijsjes en met paard …

Spannende knikkerwedstrijd in het Liskwartier…

Pottenbakken en blikgooien op het Deliplein in …

Hoekse ouderen genieten van traditioneel Koning…

Verslaggever Alicia ontmoet Rotterdams Koningsp…

Rotterdambassadeur Willem H. in alle vroegte al…

Verslaggever Alicia proeft Ethiopische koffie e…

Opkomende platenhype in het centrum, appellolly…

Muziek, ondernemen en limonade op de vrijmarkt …

Platen scoren op de Nieuwe Binnenweg en langs o…

De Grote OPEN Koningsdagshow…