Koorleider neemt afscheid na 20 jaar

Kees Verhaar is koorleider af. 20 jaar lang was hij de drijvende kracht achter Kinderkoor Prettig Weekend. In het Montessori Lyceum Rotterdam werd de laatste cd van het kinderkoor genaamd ‘Sport’ feestelijk gepresenteerd. De opbrengsten van dit album gaan naar de Dirk Kuyt Foundation.

Nog één keer leidt Kees Kinderkoor Prettig Weekend in een volle aula van Montessori Lyceum Rotterdam in Blijdorp. Ook oud-koorleden zijn aanwezig om mee te zingen. Zo ook singer-songwriter Sophie Reekers. Zij kijkt terug op een fijne tijd met Kees. Een tijd waar ze ook veel geleerd heeft. ‘We hadden een schoolorkest en daar heeft Kees mij de eerste gitaarakkoorden geleerd. Dat was het begin van wat ik nu aan het doen ben.’

Al is hij nu koorleider af, Kees blijft nog steeds muziekdocent. De liefde voor muziek heeft hij ook op zijn kinderen overgebracht. Zonen Thomas en Felix hebben beide ook in het koor gezeten en koesteren mooie herinneringen. Op de vraag welk deel van het lichaam, stembanden of linkerbeen, bij Thomas het beste is antwoord de rechtsbuiten van Sparta: ‘m’n linker’. Wie Kees gaat opvolgen is nog niet bekend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat