Koreaans eten steeds populairder in Rotterdam

Met de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea in volle gang is het de ideale gelegenheid om ons te gaan verdiepen in de Koreaanse keuken. Samen met filmproducent In Soo Radstake, die geboren is in Zuid-Korea, testen we drie Koreaanse horecagelegenheden.
“Ik heb een Nederlandse opvoeding gehad, maar altijd wel veel gehouden van de Aziatische keuken”, zegt Radstake, “het komt eigenlijk door het werk aan een van mijn films dat ik de Koreaanse keuken heb ontdekt”. Radstake verwijst naar de film die hij in 2006 regisseerde over zijn adoptie uit Zuid-Korea, MADE IN KOREA.

De horeca in Zuid-Korea gaat volgens Radstake 24 uur per dag door “als je daar om vier uur ‘s nachts een zaak binnenloopt ben je gewoon welkom”, lacht hij, “ik ben nu zo’n 20 keer in Zuid-Korea geweest, maar dat is zo anders dan hier in Nederland”.

Koreaanse restaurants zijn booming in Rotterdam, zowel a la carte als in de All You Can Eat formule, en we bekijken er drie. Bap Boss in Kralingen-Crooswijk, Seoul Sista in het Centrum en Korean Food by Allegaartje in Noord. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat