Krab op z’n Surinaams; afgelopen zaterdag was het krabudag bij Avenue Nine waar veel Rotterdammers op afkwamen. Miquil Tjon Kon Fat is oprichter van krabudag, hij wil een stukje Suriname naar Nederland wil brengen.
“Krab eten is een beleving” volgens Miquil. “Je moet de krab openmaken en vlees zoeken.” Krab, een delicatesse in Suriname, kan je op verschillende manieren klaarmaken. Bij het pop-up eethuis Avenue Nine maken ze de krab volgens authentiek Surinaams recept. Massala is een kruidenmengsel oftewel kerrie, ook wel bekend van roti.
Len Karta, de kokkin op Krabudag vertelt: “We creëren een woonkamer sfeer, lekker met je handen eten, zonder schaamte”. De ruimte zit vol met mensen van zowel Surinaamse als niet Surinaamse afkomst. “Het is lekker, pittig en goed gekruid” aldus een gast. Een andere gast noemt de krab lekker sappig.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat