‘Kracht van Rotterdam’ leert Rotterdammers de stad kennen

Hoe ziet Rotterdam er nou echt uit? Fototentoonstelling De Kracht van Rotterdam onderzocht dit door 12 fotografen erop uit te sturen naar alle uithoeken van Rotterdam. Overdag, maar ook in de late uurtjes. Ze legden zo de bijzondere diversiteit van de stad vast.

Het doel van de jaarlijkse fototentoonstelling is om Rotterdammers kennis te laten maken met het Rotterdam dat ze nog niet kennen. Om bij wijze van spreken bewoners van Hillegersberg een kijkje te laten nemen in Zuid en vice versa. En om verder te kijken dan alleen de bekende elementen zoals de Erasmusbrug, de koopgoot of de skyline.

De Kracht van Rotterdam wordt sinds 2012 elk jaar georganiseerd. En het leuke ervan is dat elk jaar het archief aan foto’s groter wordt. Het beeld van Rotterdam wordt zo dus steeds breder. Elk jaar wordt er door een jury een selectie gemaakt van foto’s die vervolgens verspreid door de stad worden tentoongesteld op openbare plekken. Tevens kunnen Rotterdammers zelf stemmen op hun favoriete foto. De winnende fotograaf krijgt een geldbedrag om zijn talent verder te ontwikkelen. De Kracht van Rotterdam is dus ook bedoeld als opstapje voor beginnende fotografietalenten.

Bekijk hier de foto’s: http://www.dekrachtvanrotterdam.nl/

Van 23 augustus t/m 7 september kan er gestemd worden voor de Inholland publieksprijs: http://www.dekrachtvanrotterdam.nl/publieksprijs/

Foto door Wout Overkamp

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter