Kralingen is toneel van driedubbel EK Paardensport

Het Kralingse Bos staat jaarlijks in het teken van paardensport met het CHIO, maar dit jaar is het net even wat groter. Van 19 tot 25 augustus zijn er maar liefst drie Europees Kampioenschappen tegelijk in Rotterdam: dressuur, springen en para-dressuur.

Er komen 220 deelnemers uit 33 landen naar de kampioenschappen. Het is daarmee het tweede grootste paardenevenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Voor veel teams is het dé kans om zich nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De eerste keuringen zijn op zondag en de officiële opening is op maandagavond 18.00 uur op de boulevard.

Wie de sfeer wil proeven kan terecht op het evenemententerrein aan de boulevard langs de Kralingse Plas. Daar zijn foodtrucks en ook een kinderprogramma. De wedstrijden vinden veelal plaats op het terrein van de Kralingse Manège. Voor de verschillende wedstrijden of toegang tot het terrein moeten kaartjes gekocht worden. Meer informatie over het programma: https://www.rotterdam2019.com/programma/programma-overzicht

Om onder meer extra stallen te plaatsen voor de deelnemers, zijn delen van het Kralingse Bos afgesloten: de Plaszoom is van maandag 5 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 19.00 uur dicht. En de Kralingseweg is gesloten van dinsdag 13 augustus 19.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus 17.00 uur. 

Het driedubbele EK komt in de plaats van de 71e editie van het paardensport-evenement CHIO, het oudste internationale topsportevenement van Rotterdam met vier dagen spring- en dressuursport op het hoogste niveau.

In 2014 waren wij al aanwezig op dit evenement.

En ook vorig jaar waren wij erbij.