Kringloopwinkel Hoek van Holland loopt na de brand beter dan ooit

De kringloopwinkel in Hoek van Holland vatte op 17 november 2020 vlam en brandde volledig af. Een dramatische gebeurtenis voor eigenaresse Karin en alle vrijwilligers op leeftijd, die haar dagelijks helpen in de zaak. Gelukkig kwam er verlossing in de vorm van een beschikbare locatie, namelijk het leegstaande restaurant Unicum. De kringloop draait in het horecapand aan de strandweg draait weer op volle toeren. Ze hebben het drukker dan ooit.

‘Nu met écht mooie spullen’
De kringloopwinkel in Hoek van Holland is altijd kleinschalig geweest en diende als dagbesteding voor ouderen uit de buurt. De kleine winkel werd netjes bijgehouden door eigenaresse Karin Rooney-Pols en een groep van enthousiaste vrijwilligers, uiteraard werd er soms ook wat verkocht. Al het geld ging altijd naar de Stichting Ouderen Uitjes, waar Karin ook vrijwilliger voor is. “Met dat wat we verkochten, konden we dan net een uitje financieren”, vertelt Karin. De tijden zijn veranderd want de zaken gaan nu velen malen beter. “Sinds de brand zijn er heel veel dingen veranderd. Zo zijn we nu officieel aangesloten bij de kringloopbranche. Vanaf volgende maand zijn we ook de laatste zondag van de maand open en verkopen we écht mooie spullen.” Het voelt allemaal een stuk serieuzer, laat Karin weten, maar dat maakt het volgens haar juist leuk. “Het heeft allemaal een nieuwe dimensie gekregen.” Ondanks dat het pand waar ze nu in zitten te klein is, breidt de kringloopwinkel toch uit: “Elke donderdag hebben we nu ook een repair-cafe, waar vrijwilligers spullen uit te winkel controleren en herstellen.”

‘Door de brand is het hier drukker dan ooit’
Na de brand kon de kringloop terecht in het restaurant Unicum van Peter Moerman, dat leegstaat omdat er binnenkort huizen op gebouwd gaan worden. De verhuizing van de kringloop is dus ook maar tijdelijk, toch is Karin erg blij: “De locatie is super, er komen hier heel veel fietsers en dagjesmensen. Door alle media-aandacht hebben we ook heel veel bekendheid gekregen, dus het is hier elke dag erg druk.” Er zijn plannen om op de oude locatie een nieuw gebouw neer te zetten. Karin heeft nu gezien hoe het ook kan: “Ik heb al allemaal leuke ideeën, hier komt geen TL verlichting of iets dergelijks, want ik ga er dan echt iets moois van maken.”