Series van OPEN Rotterdam/
Kunst blijft slapen

All you can Art, de samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista uit Curaçao, organiseert dit jaar een nieuw programmaonderdeel genaamd Kunst Blijft Slapen. Daarin krijgen 20 Rotterdamse huishoudens twee weken lang een kunstwerk uit het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te logeren.

20 nieuwe kunstwerken voor deelnemers Kunst Blijft Slapen

Wat gebeurt er als je kunstwerken uit een depot haalt en midden in de Rotterdamse samenleving plaatst? Het resultaat van 20 weken Kunst Blijft Slapen was afgelopen weekend te zien tijdens een eindexpositie in de Kunsthal.

Nieuwe kunstwerken in de maak voor deelnemers Kunst Blijft Slapen

Alle gastadressen die meedoen aan Kunst Blijft Slapen krijgen voor twee weken een schilderij uit het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in huis. Maar na die twee weken blijven ze niet voor altijd achter met een kale muur. Studenten van de Willem de Kooning Academie zijn op bezoek geweest bij deze Rotterdammers en geïnspireerd door hun verhalen én door de logeer-kunstwerken zijn ze aan de slag gegaan met eigen werk.

Intissar kan haar ogen er niet vanaf houden.

In de eerste aflevering van deze serie maken de kinderen van Kunstlab in Zuidwijk een tekening die is geïnspireerd op het werk dat bij Intissar aan de muur hangt. Kunstlab is een kunstclub voor kinderen van groep 5 t/m 8 uit Zuidwijk en Pendrecht. Ook vragen we aan Rotterdammers in het Museumpark welk kunstwerk ze graag te logeren willen hebben.

Rotterdamse huishoudens krijgen kunst op bezoek.

Kunst uit een echt museum-depot bij jou thuis aan de muur. Dit najaar maken twintig Rotterdamse huishoudens dit mee. All you can Art, de samenwerking tussen Kunsthal Rotterdam en Instituto Buena Bista uit Curaçao, organiseert dit jaar een nieuw programmaonderdeel genaamd Kunst Blijft Slapen.

20 nieuwe kunstwerken voor deelnemers Kunst Bli…

Nieuwe kunstwerken in de maak voor deelnemers K…

Intissar kan haar ogen er niet vanaf houden….

Rotterdamse huishoudens krijgen kunst op bezoek…