Kunst en tech komen samen bij Immersive Tech Week in de Doelen

VR-brillen, wandelen in virtuele werelden en voetballen zonder echte bal of tegenspelers: het kan allemaal op de Immersive Tech Week in De Doelen. Op dit festival krijg je te zien wat technologie de toekomst kan brengen.

Tijdens de achtste editie van Immersive Tech Week kan iedereen vijf dagen lang, van 28 november tot en met vrijdag 2 december, ontdekken wat er gebeurt op het gebied van Virtual Reality (een computertechniek waarbij een realistische situatie wordt nagebootst in een gesimuleerde omgeving) en Augmented Reality (een computertechniek om virtuele elementen aan de werkelijkheid, zoals in Pokémon Go).

Op de zogeheten Playground kan jong en oud tijdens het evenement nieuwe technologieën op het gebied van virtual reality en augmented reality uit proberen. Zo kunnen bezoekers voetballen zonder fysieke bal, hardlopen in fictieve wereld of juist tot rust komen in een virtueel heelal.

Gevaren voor de toekomst zien de aanwezigen van het evenement echter nog niet. “Maar technologie ontwikkelt zich zo snel, dus het is moeilijk te voorspellen hoe de wereld er over vijf jaar uitziet”, vertelt één van de productontwikkelaars.