Kunstenaar spamed ingang Van Nellefabriek

Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie niet de moeite nemen het mapje SPAM in je mail te openen. En waarom zou je ook? De meerderheid van de mailtjes kommen immers  van oplichters met teksten als: “I have a business suggestion of $24,000,000 USD for you’ of je blijkt een of ander ver familielid te hebben die koning was in Afrika en miljoenen euro’s bezit. Niet de moeite van het bekijken waard, maar voor de Rotterdamse kunstenaar Niels Post een bron van inspiratie.

Sinds een jaar of vijf zijn alle kunstwerken die Post maakt geïnspireerd op SPAM. Wat ik vaak met ‘kunst-dingen’ heb is dat de teksten vaak te grappig zijn, te politiek of te filosofisch. Ik was gewoon opzoek naar een makkelijke tekst die geen inhoud heeft en zodoende ben ik op SPAM uitgekomen.

Van 5 t/m 8 februari vind Art Rotterdam plaats in de Van Nellefabriek. Dit is een jaarlijks terugkerend kunstbeurs waar 132 galerieën en kunstenaars hun werken proberen te slijten. Om de bezoekers op een speciale manier te verwelkomen heeft de organisatie van de beurs de van oorsprong Groningse, maar al vijftien jaar in Rotterdam woonachtige kunstenaar Niels Post iets bijzonders te laten maken. 
Het resultaat is een tiental aanheffen die je vaak in SPAM-mail vindt. Fel wit, in schril contrast met het groene gras en de grijze luchten in deze tijd van het jaar staan ze tussen de oude koekjes-, en tabaksfabriek in de  Schie. 
Niet alleen binnen is er kunst te koop ook het werk van Post is verkrijgbaar. Voor niet minder dan 16.000 euro zijn de handgezaagde SPAM-regels voor jou.