Kunstenaars moeten weg uit Osseweistraat

Kunstenaars aan de Osseweistraat en de Schonebergerweg zijn boos. Zij moeten binnenkort hun ateliers verlaten, omdat de gemeente de panden wil verkopen als kluswoningen aan particulieren.
De kunstenaars voelen zich niet serieus genomen. Ze zijn erg gehecht aan hun ateliers en kunnen maar moeilijk bevatten dat de gemeente zo met hen omgaat. Een aantal weken geleden ontvingen de kunstenaars een aangetekende brief met daarin de plannen van de gemeente, maar er is volgens hen nooit iemand van de gemeente langsgeweest om te praten over de plannen.

”Die mensen zijn gewoon niet gehoord”, zegt filmmaker Rosie Stapel. Zij woont vlakbij de ateliers en vond het verhaal zo schrijnend dat ze besloot een korte film te maken over de situatie: Hier wordt gewerkt. ”Ik wilde een film maken die laat zien wat een atelier betekent voor een kunstenaar. Hoe belangrijk een plek is waar je aan gehecht bent. Beleidsmakers begrijpen dat gevoel vaak niet.”

De video die te zien is op de facebookpagina ”Behoud Ateliers Schonebergerweg- Osseweistraat” is al bijna honderd keer gedeeld.