Kunstenares Jessica uit Crooswijk doet een jaar lang dezelfde outfit aan als experiment

Een jaar lang dezelfde kleding aan, je moet er maar zin in hebben. Kunstenares Jessica van Deursen gaat het doen als experiment en antwoord op fast fashion.

Begin dit jaar startte kunstenares Jessica een inzameling voor haar nieuwe project: een geheel duurzame en minimalistische kleding set. De set die onder andere bestaat uit een verstelbare tuinbroek, okselpads en twee truien zal zij precies een jaar en één dag dragen.

Als kunstenares is Jessica al langere tijd bezig met het verduurzamen van haar leven. Zo pakte ze eerder al haar eet en leefgewoontes aan. Logisch dus dat de volgende stap haar kledingkast is. Met dit project onderzoekt ze hoe je als individu je ecologische voetafdruk wat betreft kleding consumptie kan verkleinen.

Bijna twee jaar lang werkte ze aan de perfecte set, want makkelijk is het zeker niet. Wat vind je over een jaar ook nog mooi? En hoe houd je het zo fris mogelijk? Jessica heeft er inmiddels de antwoorden op gevonden en dat resulteerde in een duurzame kleding set voor misschien wel de rest van haar leven en natuurlijk letterlijk meer ruimte voor al haar andere projecten.