Kunsthal trekt het museum uit en de wijken in

De derde editie van All You Can Art is te zien in de Kunsthal. Bij deze tentoonstelling, atelier en summerschool kunnen bezoekers kijken hoe kunstenaars aan het werk zijn en ze kunnen zelf ook kunst maken. Daarnaast trekt een mobiel atelier de wijken in om kunst naar alle Rotterdammers te brengen.

“We gaan de wijken in, omdat we het heel belangrijk vinden dat kunst voor iedereen is. De mensen die in de Kunsthal komen, zullen vaak door hun milieu en hun achtergrond de keuze maken om naar de Kunsthal te komen”, vertelt David Bade. Hij gaat samen met zijn team naar het Deliplein. Ze lopen samen met een doek en houtskool door de wijk om mensen te vragen welke woorden zij associëren met emoties en deze op te schrijven op het doek. Mensen op straat geven de meest uiteenlopende antwoorden. Eén jongen associeert blijdschap met sneakers, een andere man associeert verdriet met Alzheimer.

Voor David zijn de antwoorden inspirerend: “Die thema’s neem ik mee in mijn werk. Ik denk dat kunst moet refereren aan de omgeving. Wat speelt er? En dit speelt er”. Ook voor de mensen op straat werkt het inspirerend. Eén van hen vertelt enthousiast: “Dat zet je toch wel aan het denken over kunst. Ik ben nooit geïnteresseerd in kunst, maar dat maakt wel wat bij me los”.

All You Can Art
Dit kunstproject is een samenwerking tussen The Instituto Buena Bista (IBB) en de Kunsthal. David Bade is één van de oprichters van IBB. Dit is een vooropleiding en centrum voor beeldende kunst op Curaçao. Met All You Can Art brengt hij wat IBB op Curaçao doet naar Nederland. Het idee achter All You Can Art is kunst toegankelijker maken voor het publiek. All You Can Art is te zien in de Kunsthal en in de wijken van 14 juli tot 26 augustus.

In een driedelige serie volgt OPEN Rotterdam het mobiele atelier van All You Can Art. Check deze weken openrotterdam.nl voor meer informatie over dit project. Volgende week gaan we mee naar Slinge!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter